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SECURITIES (BROKERAGE FEES FOR TURNAROUND TRADES) RULES 2013 
 

 

FSC Rules made by the Financial Services Commission under section 93 of the Financial 

Services Act 2007 and section 155 of the Securities Act 2005. 
 

(Consolidated version with amendments as at 03 April 2021) 
 

 

1. Citation 

 

These Rules may be cited as the Securities (Brokerage Fees for Turnaround Trades) Rules 

2013. 

 

2. Interpretation 

 

“Act” means the Securities Act 2005;  

Clearing & Settlement Facility” means a clearing & settlement facility licensed under the 

Securities Act; 

  

“Commission” has the same meaning as in the Act; 

 

“Securities Exchange” means a securities exchange facility licensed under the 

Securities Act. 

 

“turnaround trades” means a pair of opposite trades executed by an investor on the same 

security for the same quantity or less before the settlement date of the first trade executed 

in the pair of opposite trades and through the same investment dealer; 

 

“investment dealer” has the same meaning as in the Act; 

 

“trade”  or  “transaction”  means  any  purchase  or  sale  of  a  security  conducted  via  the  
trading platform of a Securities Exchange. 

 

Amended by [GN No.76 of 2021] 
 
 
 
3. Brokerage Fee 

 

(1) The brokerage fee claimed by an investment dealer from its client shall be a fair amount 

with regard to the value of the consideration of the transaction, after taking into 



consideration factors such as costs, fees payable to the securities exchange, the clearing 

and settlement facility and the Commission. 

 

(2) Every investment dealer shall publish its maximum brokerage fee prominently on its 

website disclosing the information prescribed in the schedule to these Rules. 

 

(3) The Commission reserves the right to require the maximum brokerage fee to be revised 

downwards if, in the opinion of the Commission, it is excessive or abusive. 

 

(4) The amount payable to the Commission shall be 0.005% of the value of the consideration 

of the relevant transaction. 

 

Amended by [GN No.76 of 2021] 

 

 

4. Commencement 

 

These Rules shall come into operation on 12 December 2013.  

Made by the Financial Services Commission on 5 December 2013. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



 

SCHEDULE 
 

(Rule 3) 
 

PART I 
 

For transaction value on turnaround trades which exceeds or equals to 50,000 rupees 
 

Commission 

% of transaction 
value 

0.005% 

 
 

Amended by [GN No.76 of 2021] 
 

 
 

PART II 
 

For transaction value on turnaround trades which does not exceed 50,000 rupees 
 

Commission 

Rs 2.50 

 

Amended by [GN No.76 of 2021]  


